2022-11-10 11:55Pressmeddelande

Gnistans härbärge öppnar i ny­renoverade lokaler

Gult tegelhus i två vångingar.

I FuturumFastigheters bestånd finns inte bara skolor och förskolor. Vi har några andra typer av fastigheter också. En sådan är härbärget Gnistan som nyligen genomgått en omfattande renovering.

Härbärgets ordinarie lokaler ligger i Almby, men under det senaste året har verksamheten varit i tillfälliga lokaler på Sturegatan. Det på grund av den omfattande renovering som Futurum utfört i de ordinarie lokalerna.

 

Boende och härbärge
Gnistan består av 12 lägenheter för korttidsboende. Varje lägenhet är utrustad med toalett, dusch och ett litet kök. En av lägenheterna är tillgänglighetsanpassad. I källarplan ligger härbärget med plats för 14 nattgäster. Där finns även dusch- och tvättmöjligheter.

Total inre renovering

Renoveringen av Gnistan har pågått sedan december 2021. Samtliga ytskikt har bytts ut och alla installationer, till exempel värme, vatten, avlopp och el, är utbytta. Allt, utom de vackra trapphusen från 1960-talet, är renoverat inuti byggnaden. Förutom lägenheter och härbärge rymmer lokalerna även personalutrymmen och gemensamhetsytor.

Verksamheten flyttar tillbaka till lokalerna i mitten av december 2022.

 

 



Om Futurum Fastigheter i Örebro AB

Futurum Fastigheter i Örebro AB äger, förvaltar och utvecklar skolor, förskolor och brandstationer i Örebro kommun. Bolaget ägs till 100 procent av Örebro kommun via koncernen Örebro Rådhus AB, där Futurum är ett av dotterbolagen. Bolaget äger och förvaltar cirka 378 000 kvm uthyrningsbar yta, fördelat på 137 fastigheter. Drygt 24 000 barn och ungdomar har sin vardag i våra fastigheter. Futurum bildades 2012 och sedan dess har vi byggt om och byggt nytt för cirka 2,5 miljarder. Idag har vi cirka 100 anställda och omsätter omkring 500 miljoner kronor. Det bokförda fastighetsvärdet i bolaget är cirka fyra miljarder, men marknadsvärdet är betydligt högre. Barn och ungdomar är våra kunder. Dessutom är de vår framtid. Även om vi är ett fastighetsbolag, är det framtiden vi jobbar med. Det är därför vi heter Futurum.


Kontaktpersoner

Göran Lunander
Göran Lunander
VD